pondělí 26. října 2015

Mé představy a cíle pro skvělý život!

Tak mě čím dál častěji napadá, jak přesnou představu mám o mém budoucím bytě. Já bych totiž raději bydlel v bytě, než v domku, ale je to každého věc, a kdyby mi někdo nabídl i hezký domek, tak samozřejmě neodmítnu. Nicméně zpět k mé představě.

Já miluji fialovou barvu, a všechny jí podobné. Ono je to možná spjaté s moji povahou romantika, a vůbec mi to nevadí. Já si myslím, že tyto barvy jsou pro každou domácnost příjemné. Co se pak týče večera, svíčky jím dodají to správné kouzlo.
  V bytě chci mít žluté světlo, je nejpříjemnější pro mysl, dle mého. Sám mám teď u sebe v pokoji úsporné žárovky, které vrhají modré světlo a nedá se u toho skoro ani číst.
  Nábytek bych samozřejmě ladil do černého a lesklého, maximálně bych ho zkombinoval s bílou, ale to vše. To jsou takové elegantní barvy, a jsou dokonalé.
   Předem už vím, že bych se více než na televizi díval do knížek (samozřejmě je také četl). Moc rád bych dbal také na přítelkyni, ale žádná zatím není!
  Ach já se tak těším až budu mít svůj život. Určitě ale chci bydlet v nějakém větším městě, někde kde to "žije". Já mám rád modernu, takže proto. Třeba Praha by byla super, no tam už budu studovat.

Už si jen představuji jak si se svoji přítelkyní (budoucí) lehnu na pohovku, zapálím svíčky, a budu jí vískat ve vlasech. U toho si budeme krásně povídat, nebo jí budu předčítat z knížky. Někdy, když budu psát, si představuji jak bude sedět vedle mě opřená hlavou o rameno, a radit mi, jak celý příběh či článek vylepšit.
A aby to nebyla nuda, tak samozřejmě budeme chodit na večeře, a večer si pouštět krásné filmy.
  Já už jen čekám, kdy mi nějakou dívku Bůh cvrnkne do života. nějakou tu podle mých představ. Jsem dva měsíce bez holky a chybí mi to, nejsem ten typ co by vydržel příliš dlouho bez lásky.

Mohl bych se utlouct večerními procházkami, a povídáním při koukání na hvězdy. A to samé pociťuji také při myšlence na povídání doma, u svíček při pohledu na nějakou moderní průhlednou stěnu, s výhledem na ty dokonalé hvězdy. K tomu cítit aromatickou vůni nějakého dobrého čaje, nemluvě o vůni partnerky.
  Co může být lepšího, než takové klidné večery, v krásném prostředí a s úžasnou dívkou. Proto studuji obor, který není pro mě až tak zábavný, a úplně odbočuje od literární tvorby.... Já studuji obor strojírenství, a to jen proto, že peníze jsou za to slušné, a práci máte vždycky a všude. Je to sice těžké, ale nic co by se se snahou nedalo zvládnout. K tomu všemu mám v plánu jít dále na ČVUT do Prahy, a to už to pak o penězích bude úplně jiné. A kdo ví, třeba se prosadím i jako dobrý spisovatel, ale nebudu naivní.

Budu to mít ještě hodně těžké, těžší než jsem měl doteď. Ale za to mám přesné představy o budoucnosti, a věřím si. Mám cíle, kterých chci dosáhnout, a dosáhnu! Bude mi to za to stát.
  Je lepší na sobě v mládí dřít, a zbytek života si užívat. Než si užívat mládí, a zbytek života se trápit, a nejen sebe, ale i svoji rodinu.

1 komentář:

  1. Nádherná představa. Je vidět, že to máš už dost dobře promyšlené, ale nechci tě zklamat - vždycky se stanou nějaké komplikace. Já to mám taky tak nějak naplánované - kam chci, jak si zařídit byt, čeho se vyvarovat, co platit atd. Já oproti tobě sice studuji IT, ale jak už jsem říkal, vždycky se objeví nějaké problémy. Je nutné myslet i na ně.

    Úplně si to představuji. Ta pohoda. Ten klid. Jen knihy, svíčky a romantická a klidná hudba. Možná i víno. Mmm, jak už se těším až dostuduji a postavím se vlastní nohy. Jak v mém i v tvém případě, bude to trvat dlouho a bude to stát mnoho námahy, ale výsledek bude stát za to. :) S tím posledním odstavcem naprosto souhlasím.

    OdpovědětVymazat