pátek 23. října 2015

Dnešní den a podzim (CHILL)

Ranní vstávání mi působí docela potíže, no komu ale ne. I přesto, že jsem se dnes mohl prospat o hodinu déle, probudil jsem se do tmy. Ranní tmy, která patří do podzimních a zimních časů mezi hlavní symboly. Já osobně mám tmu velice rád. Zvláštní ale je, že jen večer. Jsem asi divný, ale opravdu na mě večerní tma působí pohodově a romanticky, možná proto, že jediné co přichází po ní, je další tma.

Dnešní ráno bylo něčím zvláštní. Provázel mě stejný pocit jako by bylo volno, a já nemusel do školy. Opak je ale pravdou. Nicméně cesta autobusem byla ještě kouzelnější, než ranní pocit. Obloha byla nádherně světle modrá a svítilo docela prudké sluníčko, které osvětlovalo poslední travnatá místa a chránilo je před před začínajícím mrazem. Dávalo jim poslední chvíle života. Já opět seděl zády k řidiči a poslouchal hudbu, která mě začínala motivovat do školy. Ta pak utekla ohromně rychle. Tak rychle, že si ani nepamatuji její průběh. Ach, celý den byl dnes tak krásný. Celý den svítilo to samé slunce, aniž by měnilo svoji prudkost, a zdálo se, že ani polohu.
 Ano začíná ten krásný podzim, kdy je svět barevnější, než kdy jindy. A přece to bylo jen pár barev, vyznačujících se pro uschlé listy. Pro listy, které nás obklopují celé ty dny, a při svém padání s větrem hladí po tváři. Není ani zima ani teplo, je tak akorát. Krásná doba pro zamilované páry a fantazii všech, co píšou. Začínáme znovu pociťovat tu večerní radost z domova, kdy jsme v bezpečí a teple, schovaní před všemi vlivy venku. Vedle sebe mít dobrý čaj, a kolem sebe uklidňující hudbu, to je pak ten pravý pocit -  nejlépe s rodinou, nebo přáteli. Někdo je ale rád sám, a tak svůj čas tráví s něčím jiným, a nejlépe u umění.

Dnes když jsem se šel se svou výjimečnou kamarádkou projít kolem řeky a lesa, spatřily jsme divoké prase. Bylo malé, ale ne tak malé aby to bylo mládě. Jediné co dělalo, tak že se válelo na zemi, a rochnilo se svým rypáčkem v zemi. Nás si ani nevšimlo. Bylo nádherné, jako všechna zvířata. Mělo v sobě tu dokonalost všeho živého.
 Když k tomu všemu připojím myšlenku že je pátek, a že mě za chvíli čeká opožděná narozeninová oslava mě a mých bratří, tak mám tu nejlepší náladu co mohu mít. Jsem rád že mohu napsat něco dalšího, nad čím vypíšu své pocity z dnešního dne.

Dnes jsem spatřil svou první kritiku na mé články, a bylo moc příjemné ji číst, protože jsem se konečně dočkal oněch důležitých rad, které mě posouvají stále dál a dál. Proto bych chtěl i vás povzbudit, aby jste se připojily k diskuzi o tomto blogu a vypisovali do komentářů své názory.
 Protože mi přijde jako málo se vyjadřovat písemně, tak nejspíš začnu natáčet i menší videa na různá témata. Dnes mám prostě nádhernou náladu, a děkuji za to dnešnímu dni. Podzim není barevný jen v listech, ale i v citech a myšlenkách které fouká něžný vítr do našich hlav.
A co vy ? Máte rádi podzim ?

2 komentáře:

  1. Taky mám ráda tmu jen večer, nebo potom tu těsně před rozedněním - asi protože vím, že už po ní hned přijde světlo :) A s barevným listím jsem dneska přišla pořádně do kontaktu, když jsem musela shrabat celou neši obří zahradu! :D :)) Jinak moc hezký článek, to pozitivní z něj přímo sálá!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem rád, že se shodneme. Tu zahradu vám závidím, já jsme ten chudák, který vyrůstá v paneláku:D
    Jinak moc děkuji za chválu:-)

    OdpovědětVymazat